Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

‘Αγία Όλγα’: παραδόθηκε ένας ακόμη σύγχρονος πολυτομικός αξονικός τομογράφος από τον ΟΠΑΠ



Παραδόθηκε από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στο νοσοκομείο ‘Αγία Όλγα’ της Νέας Ιωνίας ένας ακόμη σύγχρονος πολυτομικός αξονικός τομογράφος.
‘Η καλύτερη ανταμοιβή για το προσωπικό και τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι το χαμόγελο στα πρόσωπα των γιατρών και ασθενών’, δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης παραδίδοντας και επίσημα στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, ‘Η Αγία Όλγα’, ένα σύγχρονο Πολυτομικό Αξονικό Τομογράφο.
Ήδη, κατά την τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο από την εγκατάσταση του
Αξονικού Τομογράφου, έγιναν 2.100 αξονικές τομογραφίες, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος απ’ αυτόν που γινόταν με τον πεπαλαιωμένο Τομογράφο που διέθετε το νοσοκομείο, υπογράμμισε ο Διευθυντής του Τμήματος του Νοσοκομείου Ιωάννης Παπαηλιού.
‘Η προσφορά αυτή, που δίνει άλλη υπόσταση στην έννοια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, επιβεβαιώνει την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η ΟΠΑΠ παραμένει σημαντικός αρωγός, όχι μόνο του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και της δημόσιας υγείας’, τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος του νοσοκομείου Όλγα Μπαλαούρα.
‘Ο τομέας της Υγείας ήταν, είναι και θα είναι στρατηγική προτεραιότητα της Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε.’, απάντησε ο κ. Σπανουδάκης. ‘Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαιώνει με ουσιαστικό και ανθρώπινο τρόπο ότι ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΟΠΑΠ Α.Ε., μετουσιώνεται σε απτό έργο, έτοιμο να βοηθήσει σημαντικά τις ανάγκες του Νοσοκομείου ‘Αγία Όλγα’, πρόσθεσε.
H ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο πρόγραμμα χορηγιών και δωρεών στη χώρα μας. Ειδικά το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναφέρεται στον τομέα της Υγείας, από το 2008 έως το τέλος του 2012, πραγματοποίησε ή προέβλεψε δαπάνες συνολικού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας έμφαση στην κάλυψη αναγκών εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα σε νοσοκομεία, στο κέντρο και στην περιφέρεια, στη μέριμνα για άτομα με αναπηρία ή πάσχοντα από δύσκολες ασθένειες.
Η προμήθεια του νέου Αξονικού Τομογράφου στο νοσοκομείο ‘Αγία Όλγα’, αποτέλεσε αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και ανάγκη για το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας, στην οποία το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα. Το τελικό κόστος του εξειδικευμένου αυτού εξοπλισμού ανήλθε σε 640.830 ευρώ και η αγορά του έγινε με βάση τον κανονισμό προμηθειών της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο σύγχρονος αυτός Αξονικός Τομογράφος καλύπτει όλες τις ανάγκες στο χώρο της διαγνωστικής και της επεμβατικής ακτινολογίας, υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρονται σε δεκάδες ασθενείς καθημερινά.
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος του νοσοκομείου ‘Αγία Όλγα’, ο νέος τομογράφος δεν περιορίζεται μόνο στις λεπτομερείς και ταχύτατες αξονικές τομογραφίες, αλλά και στην αναίμακτη αξονική αγγειογραφία, με κορυφαία την, επίσης, αναίμακτη εξέταση της αξονικής στεφανιογραφίας που εκτελείται μόνο από το επίπεδο των 64 τομών. Πρόσθετες δυνατότητες του συγκεκριμένου εξοπλισμού είναι η εικονική κολονοσκόπηση και βρογχοσκόπηση για όγκους ενδοαυλικούς, αντίστοιχα στο παχύ έντερο και στους βρόγχους, ενώ διαθέτει και το πρόγραμμα Brain perfusion, κατάλληλο για την ανίχνευση της πραγματικής έκτασης του εγκεφαλικού εμφράγματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαηλιού στο γεγονός ότι ο νέος δαπανηρός εξοπλισμός εξασφαλίζει και όλες τις επεμβατικές πράξεις και ειδικότερα διαγνωστικές βιοψίες, θεραπευτικές παροχετεύσεις συλλογών και αποστημάτων, καθώς και τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές πράξεις για θεραπεία του καρκίνου, όπως η απαλοιφή όγκων με ραδιοδυχνότητες και μικροκύματα.
Φέτος η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει προγραμματίσει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση δυο ακόμη Αξονικών Τομογράφων στο ‘Αρεταίειο’ και στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, ένα συγκρότημα Μαγνητικής Τομογραφίας στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Αγία Σοφία’ και ενός Αξονικού Τομογράφου, ενώ θα ολοκληρωθεί η αγορά και εγκατάσταση ενός ρομποτικού συστήματος ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η αγορά και διάθεση σε δυο νοσοκομεία της χώρας (Ευρυτανία, Λακωνία) ασθενοφόρων οχημάτων, καθώς και η εξασφάλιση εξειδικευμένου εξοπλισμού σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου